Call Us: (+31) (0) 6 209 205 94

Onze zeehonden/robbentochten:

Algemene informatie:

Onze boot biedt ruimte voor een klein gezelschap,waardoor de tocht een persoonlijk karakter en een exclusief gevoel heeft.

Een toilet is aanwezig, een groot dek met panorama zicht, en een kajuit waar men comfortabel binnen kan zitten

In het Nederlandse Wadden- en Noordzee gebied leven 2 rassen zeehonden die we op de tocht kunnen tegenkomen, de ‘Gewone Zeehond’ en de ‘Grijze Zeehond’.

Bij windstil weer is het zelfs mogelijk om een bruinvis tegen te komen, de kleinste tandwalvis op aarde.

 

Zeehondensafari  (1,5 uur)

Ga met ons mee en beleef anderhalf uur vol avontuur!

Met een kleine groep (12 personen) varen we naar de zeehonden voor de kust van Texel. Een bijzondere tocht van anderhalf uur naar natuurgebied en onbewoond eiland Noorderhaaks ('De Razende Bol' voor Texelaars) of naar 'Vogelzand' op het wad: onderdeel van UNESCO Werelderfgoed'

Het Sop is geen grote boot en kan daarom over de ondieptes dichtbij de dieren komen. Deze speciale robbentochten staan daarom garant voor het spotten van vele grijze én gewone zeehonden. Nieuwsgierige zeehonden zwemmen soms vlak naast de boot en maken deze tocht tot een unieke ervaring!

Vanaf het panoramadek maakt u zelf de mooiste foto’s en video’s. in de kajuit kunt u comfortabel en warm zitten. Een toilet is aanwezig. Als extra trakteren wij u op de heen- en terugweg op een heuse speedbootervaring: met ca. 23 knopen varen we van en naar de haven van Oudeschild. Een belevenis op zich!

Op deze speciale tocht geven wij als enige op Texel 100 % garantie op het zien van zeehonden. Geen zeehond gezien? Dan krijgt u uw geld terug.

Reserveren en informeren doet u via:

telefoon icon 06 209 205 94

(van 9.00 tot 19.00 uur)

 

Wij hopen u snel aan boord te verwelkomen voor een schitterende zeehondentocht!

Reservereren is aan te raden:

 

zeehondenopdebollen

 

 

zwemmendezeehondgewonezeehond

.

zeehondenopzandplaat

 

Bij slecht weer of geen afvaart adviseren wij een bezoek aan het centrum voor de Wadden en de Noordzee op Texel."Ecomare".Op deze prachtige Texelse locatie kan men veel over de zeehonden leren.

Om de zeehonden "echt" in hun natuurlijke omgeving te  kunnen zien, varen wij met "Het Sop" naar het leefgebied van de zeehonden in het Waddenzee en Noordzee-gebied.