Call Us: (+31) (0) 6 209 205 94

Zeehondentocht

Wij varen ook (beperkt) in de herfst/wintermaanden

het sop

De aangeboden tochten.

Algemene informatie:

Onze boot bied ruimte voor een klein gezelschap,waardoor de tocht een persoonlijk karakter en een exclusief gevoel heeft.

Een toilet is aanwezig, een groot dek met panorama zicht, en een kajuit waar men comfortabel binnen kan zitten.

In het Nederlandse Wadden- en Noordzee gebied leven 2 rassen zeehonden die we op de tocht kunnen tegenkomen, de ‘Gewone Zeehond’ en de ‘Grijze Zeehond’.

Bij windstil weer is het zelfs mogelijk om een bruinvis tegen te komen, de kleinste tandwalvis op aarde.

 

Door de getijden hebben wij verschillende tochten bij laagwater en bij hoogwater (eb en vloed).

 

Gewone tocht (1 uur)

Met laagwater (eb) hebben wij de tocht van een uur naar zandbank ‘“De Bollen”.
Ruim voordat deze zandplaat begint met droogvallen, verzamelen zeehonden zich in en rond het gebied van deze zandbank om zo als eerste een mooi plekje op het wad te bemachtigen. Door de geringe diepgang van de boot kunnen we dichtbij de zandplaat komen en kunt u mooie foto’s nemen. Na deze bijzondere ontmoeting met de zeehonden trakteren we u op de terugweg op een heuse speedbootervaring van c.a. 23 knopen, mogelijk gemaakt door onze 620pk Volvo motor.


zeehondenopdebollen

Special Tour (1,5 uur)

Met hoogwater (vloed) liggen de zandbanken in de Waddenzee onder water en is de kans op zeehonden minder groot. Daarom maken wij op die momenten een bijzondere tocht naar onbewoond eiland Noorderhaaks, maar de ‘Tesselaars’ noemen het “De Razende Bol”.
Op deze speciale tocht van 1,5 uur geven wij voor 100% zeehondengarantie! Het Sop kan als enige boot over de ondieptes de zeehonden bereiken. Voor deze speciale robbentocht maakt het dus niet uit of het vloed is, de “Razende Bol” blijft altijd boven water en staat daarom garant voor vele grijze en gewone zeehonden. Als extra krijgt u door de afstand naar dit eiland op de heen- en terugweg onze c.a. 23 knopen 620pk speedbootervaring, een belevenis op zich!

Het aanbod van deze 2 tochten zal afhangen van de getijden, u kunt ons het beste bellen om te informeren welke afvaart voor u zou passen. Reserveren en informeren doet u via telefoon icon 06 209 205 94.

 

zwemmendezeehondgewonezeehond

.

zeehondenopzandplaat

Wij hopen U snel aan boord te verwelkomen voor een schitterende zeehondentocht!

Reservereren is aan te raden

via: telefoon icon 06 209 205 94

Bij slecht weer of geen afvaart mogen wij u graag tippen naarhet centrum voor de wadden en de Noordzee op Texel."Ecomare".Op deze prachtige Texelse lokatie kan men veel over de zeehonden leren.

Om de zeehonden "echt" in hun natuurlijke omgeving te  kunnen zien, varen wij met "Het Sop" naar de leefgebied van de zeehonden in het Waddenzee en Noordzee-gebied.